Fera's Bright Site
Pendelen:
[Index-pagina]
[Gastenboek]


 

Pendelen
 

Pendelen is simpelweg het laten beantwoorden van een vraag door middel van een pendel. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het opsporen van lichamelijke aandoeningen en voor het beantwoorden van persoonlijke vragen.

 

 

Het kiezen van een pendel
Hoe de pendel er uitziet of samengesteld is maakt niet zo veel uit. Een ring aan een touwtje kan prima dienst doen!

Voor mensen die liever een professionele pendel willen hebben, zijn er volop pendels te koop in esoterische winkels en/of op beurzen. Deze zijn vaak gemaakt van allerlei soorten edelstenen of metaal.

Neem de tijd om een intuďtieve keuze te maken, een pendel is PERSOONLIJK! Als je je erop instelt kan het zijn dat één van de pendels net even iets mooier is, of zich op een andere manier onderscheidt.

De prijzen zijn afhankelijk van de soort steen die je kiest en de vorm en afmetingen. Zoals met zoveel dingen kan je het zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt.

 

 

De praktijk
Voorwaarde om "juist" te pendelen is dat je ontspannen bent en een plek hebt waar je niet gestoord kan worden. Af en toe is het ook nuttig om de pendel te reinigen.

 

Dit is de praktijk van pendelen,
er zijn echter een paar dingen die belangrijk zijn.

Als je gespannen bent of boos heeft het weinig zin om te pendelen. Je krijgt hoogstwaarschijnlijk wel antwoord, maar een antwoord dat zwaar "gekleurd" is door je eigen gevoel. Dan geef je dus eigenlijk zélf antwoord! Het is van groot belang dat je ontspannen en "leeg" bent als je gaat pendelen. Je moet je als het ware openstellen voor de boodschap; jij bent het kanaal tussen die boodschap en de pendel.

Als het gaat om persoonlijke vragen over je levensloop of relatie of iets dergelijks, is het verstandig eerst te vragen of je het wel mag weten. Voordat je de eigenlijke vraag stelt vraag je de pendel eerst: "mag ik iets vragen over mijn relatie met …..?". Als de pendel ja zegt kun je verder, zegt hij nee dan is het ook nee. Toch doorvragen heeft dan alleen als gevolg dat je een willekeurig antwoord krijgt dat niet betrouwbaar is.

Denk van te voren goed na over hoe je je vraag wil stellen. De vraag moet (in beginsel) zo gesteld zijn, dat hij met ja of nee beantwoord kan worden. Bijv. "Is mijn verloren trouwring in huis?" ipv "ligt mijn verloren trouwring in huis of buiten?". De laatste vraag is een keuze en daar kan niet met ja of nee op geantwoord worden. In dit geval moet je de vraag concretiseren, en bij "nee" op de 1e vraag een vervolgvraag stellen: "Is mijn verloren trouwring buiten het huis?".

 

Reinigen
Je kan je pendel heel simpel reinigen:

* met stromend water, liefst laten drogen op een schone doek in de zon
* met bergkristal; leg de pendel een uurtje met bergkristal(len) op een doek
* met de Reiki-symbolen (deze leer je bij een Reiki II cursus)

De drie methodes zijn naar eigen inzicht ook met elkaar te combineren. Het doel van een reiniging is alle "overtollige" energie die rond de pendel kan hangen te verwijderen. Die energie kan de pendel beďnvloeden.

(Bronvermelding: www.spiritplaza.com)

 


[Index-pagina][Gastenboek][Contact][Links]

Hit Counter
Free Counter