Fera's Bright Site
Reiki:
genezen met je handen
[Index-pagina]
[Gastenboek]


Voel je rijk met Reiki!

 

                                              

    Pagina-index:

*Wat is Reiki? en wat is Reiki NIET?

Mijn persoonlijke Reiki-ervaringen:
*12 maart 2002 "Ik ga Reiki halen."
*27 april 2002  "Mijn inwijding 1e graad Reiki."
*21 mei 2002  "De eerste drie weken zitten erop."
*18 september 2002  "Massage-cursus afgerond."
*20 februari 2003  "Mijn inwijding 2e graad Reiki."
*1 juli 2011 "Ik ga mijn Master-graad halen."
*7 oktober 2011 "Reiki-Master/-Teacher."

Andere Reiki-pagina's op deze website:

*Reiki-oefeningen -Echte aanraders.
*Reiki-sfeerplaatjes.

                                               

Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de allesomvattende en alles doordringende levenskracht, kracht van de zon. Het woord Reiki is ontstaan uit de Japanse karakters Rei en Ki, die samen de betekenis hebben van Universele Levensenergie. Rei alleen betekent Onbegrenst of Universeel. Ki betekent de Vitale Kracht, die door al het levende stroomt ofwel de levensenergie.
Reiki betekent dus
'Universele Levensenergie' en deze benaming is gegeven aan de oude geneeskunst die rond de eeuwwisseling opnieuw werd ontdekt door de Japanse boeddhist Dr.Mikao Usui. Het wordt ook wel genoemd: 'The Usui System of Natural Healing'.
Het is een methode waarbij de genezende levensenergie via het lichaam van de gever naar de ontvanger wordt geleid door middel van de handen. Deze worden op de ontvanger gelegd en de energie stroomt vanzelf. De energie van de gever staat hier helemaal buiten en wordt dus niet aangesproken bij een reiki-behandeling.
Reiki zoekt zelf elke disharmonisatie in het lichaam op en zal deze harmoniseren waardoor het lichaam ertoe wordt aangezet, zichzelf versneld te herstellen.Dr. Mikao Usui

Tijdens een Reiki-behandeling wordt het gehele lichaam behandeld. De ontvanger hoeft zich niet te ontkleden maar moet wel zorgen dat knellende kleding (ceintuur) of sierraden verwijderd zijn gedurende de behandeling, om de reiki-stroom niet te belemmeren. De Reikigever legt zijn/haar handen op bepaalde punten op het lichaam en laat daar enkele minuten lang Reiki naar de ontvanger stromen.
Voor en na de behandeling is het van belang om (veel) water te drinken, om de afvoer van afvalstoffen (wat door Reiki versneld wordt) te vergemakkelijken.
Een Reiki-behandeling is dus niets geheimzinnigs of mysterieus.De beste manier om kennis te maken met Reiki is om zelf eens een Reiki-behandeling te ondergaan en te voelen wat Reiki met je doet.
Je hoeft niet echt iets te mankeren om Reiki te kunnen ontvangen, ook vermoeidheid en stress zijn heel goed te behandelen met Reiki.

 

Wat is Reiki niet?

Reiki is geen religie, cultus of geloofsovertuiging.  Het heeft niets te maken met occultisme, spiritisme of exorcisme. Ook is het geen vorm van suggestie, hypnose of een of andere psychotherapeutische techniek. Er is geen sprake van techniek. Ook speelt er geen magie of tovenarij. Reiki kent ook geen dogma's.

 

 

Reiki vervangt geen medische verzorging of medicijnen, maar ondersteunt wel iedere therapie en het natuurlijke genezingsproces.

TOP

 

 

Mijn persoonlijke Reiki-ervaringen:

Dinsdag 12 maart 2002:

Ik heb besloten me in te laten wijden in Reiki.
Voor de mensen die (nog) niet op de hoogte zijn van
Reiki, zal ik in het kort proberen duidelijk te maken wat Reiki is.

Reiki betekent letterlijk: Kracht van de Zon, maar wij spreken liever over kosmische (universele) levensenergie.
Iemand die een Reiki-graad heeft gehaald, oftewel een inwijding in Reiki heeft
gehad, kan als 'kanaal' van die universele levensenergie fungeren. Hierdoor kan de energie worden doorgevoerd aan een ander of aan jezelf. In de praktijk is al heel vaak bewezen dat hiermee bepaalde kwalen en ziektes genezen konden worden, maar Reiki mag nooit gezien worden als een vervanging van de reguliere geneeskunde.
Een heel goede aanvulling is het wel.

 

TOP


Hier staan de Japanse karakters "Rei" en "Ki".

Rei betekent Onbegrenst of Universeel. Ki betekent Vitale Kracht.

Ki is hetzelfde als de Chinezen bedoelen met Chi,
de Hindoeïsten met Prana
en de Christenen met Licht.

 

 

TOP

 

Zaterdag 27 april 2002:

Vrijdag 26 april 2002 was de dag van mijn inwijding in Reiki 1e graad.
Ik ga niet al te uitgebreid over de inwijding vertellen omdat het mijns inziens een heel persoonlijke ervaring is.
Ik heb een individuele inwijding gehad, op één dag. Dit heb ik als heel prettig ervaren, omdat je alleen met je master, minder geremd bent en een betere band krijgt met je 'master'.

De eerste graad bestaat uit 4 inwijdingen. Twee voor de middag en twee na de middag. Tussen de 2e en 3e inwijding, na een lunchpauze, heb ik mogen oefenen bij een cliënte van Erna, die deze gratis behandeling als zeer welkom aanvaardde.

Daarna zijn we even een blokje om gaan lopen, om een frisse neus te gaan halen.

Om 16:00 uur zat mijn vierde en laatste inwijding erop en kreeg ik een getuigschrift als bewijs voor mijn initiatie, en een werkmap mee, waar o.a. alle posities van de handleggingen instaan. 

Moe, maar heel voldaan ging ik naar huis toe. Een heel bijzondere ervaring rijker.
Het lijkt zo weinig maar er gebeurt zoveel met je...
 

-----------------------

Ik wil hier heel graag mijn dankbaarheid uitspreken naar mijn Reiki-master:
Erna van der Linden uit Aalst (Gld.)

 

TOP

Dinsdag 21 mei 2002:

De eerste drie weken met Reiki zitten erop. Ik heb mezelf dagelijks Reiki gegeven, al moest ik me er soms echt toe zetten. Maar na de eerste week begon er zich duidelijk een verschil te openbaren. Ik ging voor het eerst duidelijk de energie voelen. Mijn kruinchakra voelde ik opengaan voor de Reikistroom en mijn handen tintelden en voelden heerlijk warm aan tijdens die behandelingen.

Een ander incident wat zich nog niet helemaal heeft laten verklaren is het volgende: Tien dagen na mijn inwijding zat ik rustig aan de pc, mijn mail te checken, toen ik ineens een bijzonder warm gevoel op mijn borstbeen voelde. Ik voelde met mijn hand op die plaats en daar hing mijn Amethist, aan een halsketting om mijn nek, maar die steen was zo ongelofelijk warm. Veel warmer dan mijn lichaamstemperatuur. Vergelijkbaar met een koffiekop, waar net verse koffie ingeschonken is.
Op het moment zelf heb ik het heel nuchter voor waar aangenomen, maar later drong het eigenlijk pas tot me door dat er zich iets bijzonders had voorgedaan.
Ik heb er zelf mijn gedachten over, maar ik heb het nog niet helemaal weten te verklaren.

 

TOP

 

Woensdag 18 september 2002:

Nu mijn cursus ontspanningsmassage afgerond is kan ik me gaan wijden aan de Reiki-2-cursus. Ergens in de komende wintermaanden wil ik graag de 2e graad Reiki gaan halen zodat ik geliefde familieleden op afstand de helende Reiki-energie kan sturen. Ik wil dieper en intenser met Reiki kennismaken.

Reiki doet me zo goed. Ik kijk met andere ogen naar de mensen en dingen om me heen. Ik ben een stuk milder geworden en (ver-)oordeel niet meer zo snel. Niets is meer vanzelfsprekend voor mij. Alles heeft zijn pracht en waarde. Ik ben dankbaarder geworden voor het leven en alles wat het leven me geeft. Reiki is onmisbaar geworden voor mij.

Donderdag 20 februari 2003:

Mijn inwijding 2e graad Reiki:

Mijn inwijding in Reiki 2 was heel speciaal voor mij. Ik voelde 's morgens bij het opstaan al dat het een heel mooie dag zou gaan worden voor me en de zon bevestigde dat nog eens.

Het was wederom een 1 op 1 inwijding bij dezelfde master als bij mijn Reiki 1.
Bij de eerste initiatie voelde ik (nog) niets bijzonders, alleen dat het goed was, het voelde goed.
Maar bij de 2e initiatie zag ik veel helder licht en voelde ik de initiatie als een zegen van 'boven'. Tijdens de initiatie zag ik het gezicht van Dr. Mikao Usui voor me en hij glimlachte naar me. Toen verdween zijn gezicht weer maar het heldere licht bleef. Ik kreeg deze inwijding van Usui, via Erna, mijn master, zo voelde het.

Toen ik Erna mijn ervaring vertelde was dat voor haar een antwoord, omdat zij tijdens de initiatie aan Usui had gedacht en hem min of meer een vraag had gesteld. Zijn verschijning aan mij en zijn glimlach was niet alleen voor mij een teken maar ook voor haar. Mooi hè.

Die avond ben ik heel dankbaar en voldaan gaan slapen.

De komende 21 (reinigings-)dagen ga ik dagelijks met de symbolen oefenen (alleen op mezelf) om zo steeds vertrouwder te worden met het werken met de symbolen.
Ik voel me sterk en ga intens genieten van de energie die Reiki me geeft.

Usui, bedankt voor dit mooie geschenk!

 

Vrijdag 1 juli 2011:

De knoop is doorgehakt. Ik ga mijn master-graad halen in de Usui-Reiki. Jaren heeft reiki voor mij op een laag pitje gestaan, maar de laatste maanden begon het steeds meer in mijn gedachten te spelen. Reiki, maar vooral het feit dat het niet 'af' voelde voor mij. Ik heb 9 jaar geleden heel enthousiast de eerste graad gehaald, nog geen jaar later de tweede graad die me overigens erg veel meer gebracht heeft, vooral het werken met de symbolen, maar langzaam kwam het werken met Reiki op de achtergrond te liggen. Soms help je vrienden of familieleden met Reiki, maar daar blijft het dan bij.

Het grappige is dat er al twee personen interesse hebben getoond in het halen van de eerste graad in Reiki. Zij moeten echter nog even geduld hebben. Ik ga na de zomer van 2011 de master-inwijding/cursus halen bij mijn eigen vertrouwde mastertje: Erna. Ik ben er nu al blij om.

 

Vrijdag 7 oktober 2011:

Hoera, ik heb mijn 3e graad Reiki op zak. De master- en teachergraad. Het is een enerverende dag geweest maar ik barst van de energie en heb me in tijden niet zo goed gevoeld.

We hebben alle inwijdingen van Reiki III-a en Reiki III-b op één dag gedaan waarbij veel leeswerk en sommige oefeningen achterwege zijn gebleven. Toch heb ik niet het gevoel gehad dat alles snel afgeraffeld of onzorgvuldig gedaan is. De dag verliep voor mij net zoals het weer: 's ochtend wat bewolking en lichte regen, vroeg op de middag trok de lucht open en kwam de zon door. Zo ook verliep mijn dag.  Tijdens de ontspanningsmeditatie voorafgaande aan de cursus kwamen er emoties bij me los. Verdriet over het verlies van mijn ouders, vorig jaar. Spanningen over keuzes die ik onlangs heb genomen aangaande hobby en vriendschap. Het voelt wel als een bevrijding, als het losmaken van banden die me geen voldoening meer geven. Maar het is ook verdrietig dat je ze moet nemen om zelf weer lekker verder te kunnen in je leven.
Ook tijdens de eerste inwijding rolden er nog tranen over mijn wangen, maar daarna, ongeveer parallel met het opklaren van het weer buiten, voelde ik me steeds beter en ontving alle volgende inwijdingen echt als een cadeautje. 
De oefeningen van inwijdingen die ik bij Erna moest doen, gingen ook goed op wat kleine dingetjes na. Te snel, te goed willen doen, vergetende om de energetische stroom bij mezelf te controleren. Nog maar eens opnieuw dan tot het echt goed gaat... 

Het is me gelukt en aan het einde van de middag krijg ik twee prachtige certificaten van Erna die ik samen met de werkboeken mee naar huis neem.
Ik loop op veren, ik sprankel en met een glimlach van oor tot oor loop ik naar mijn auto.

Reiki achterhaald? Ik heb daar niets van gemerkt.

Ik voel me nog meer verrijkt met Reiki III master/teacher 'in the pocket'.

Dank je wel lieve Erna, mijn Reiki-lerares en -vriendin. Het is weer een mooie ervaring geweest.


 

 

TOP


[Index-pagina][Gastenboek][Contact][Links]